Over mij

Over mij

Van kinds af aan heb ik muziek gemaakt. Na één keer in het magische binnenwerk van een vleugel te hebben gekeken wilde ik op pianoles.

Nog steeds vindt ik het wonderlijk dat technisch geavanceerd gereedschap, wat de meeste instrumenten zijn, zoveel emoties los kunnen maken.

Muziek was niet mijn eerste vakgebied. Na 2 jaar kunstacademie en 4 jaar filmacademie heb ik bij diverse filmproducties gewerkt, voornamelijk als belichter. Daarna ben ik in het theater gaan werken. Naast het opbouwen van de lichtinstallaties, bediende ik ook de lichtcomputer. Zeker bij musicals was timing en mee-flowen met het ritme van de show erg belangrijk. Later, als voorstelling-leider, had ik het genoegen om alle aspecten van de show te mogen timen.

Na een tijd werken binnen de techniek, merkte ik dat ik meer en meer behoefte kreeg aan het creëren van eigen muziek. Ik kreeg een burn-out en besloot afscheid te nemen van mijn werk in het theater. Ik ging o.a. muziek-workshops geven op scholen, speelde op feesten, speelde mee in een voorstelling (“Gegijzeld” ), was muzikaal begeleider bij euritmie-lessen, maakte multimedia-installaties en ging werken als muziek therapeut en agoog in een instelling voor mensen met een beperking.

Daar begon voor mij het echte performen. Een verhaal brengen met een theaterproductie (4 trailers licht, geluid, decor, kleding en pruiken, cast, crew en orkest) bleek op dezelfde principes gebaseerd te zijn, als spelen voor een cliënt met een simpel instrument, zoals een triangel. De communicatie tussen de speler en de toehoorder maakt dat artiest en publiek beide actieve participanten zijn. En soms is er een match, soms ook helemaal niet.

Naast het werken met analoge instrumenten ben ik me ook gaan verdiepen in het digitale domein. Ik heb mezelf bekwaamd in het produceren. In mijn studio maak en mix ik zowel mijn eigen muziek als dat van anderen.

Momenteel werk ik als vakdeskundige met jongeren met een licht verstandelijke beperking op een dagbestedings-locatie waar iedereen bezig is met het ontwikkelen van zijn of haar talent. Zoals bijvoorbeeld; rappen, schrijven, tekenen, fotografie, films monteren en/of muziek maken/ produceren.

Samen met José Löhr geef ik workshops aan huis en op locatie. Daarin combineren we ons beider vakgebied tot een dag waarin ontspanning en plezier en/of nieuwe inzichten een grote rol spelen. Zie hiervoor ook: “Broeiii

Onze zoon Esper, maakt zijn eigen muziek en soms werken we samen met het mixen en/of het produceren.